Red Hand of Doom of Doom

Sešn br. 2

Nastavak dana 2:
Dogovorili ste s Jorrom da vas vodi manjim i neizloženim putevima pošto je vjerojatnije da će hobgoblinske patrole biti na Dawn Wayu. Krenuli ste odmah, prvo Witch Trailom i onda Old Forrest Roadom. Na tom puteljku uočili ste maksimalno jedan dan stare tragove tri humanoidna creaturea. Nisu se skroz držali puta, činilo se da se dosta žure, i išli su u smjeru Vraath Keepa. Jorr je rekao da ga uopće ne bi čudilo da su hobgoblini zauzeli napušteni Vraath Keep i postavili ga za bazu svoje operacije. Nešto kasnije, odmah uz puteljak, oštrovidni monk uočio je beživotno tijelo jednog hobgoblina, i to jednog od maraudera što je dan ranije pobjegao! Kad su se junaci približili, iz njegovog je tijela eksplodiralo tisuće deminutivnih pincera u jednu masu centipede swarma. Još dva takva swarma izmilila su iz šume i napali naše junake. Farrid je skočio na drvo i gledao predstavu dok je ostatak ekipe riješio monstrume. Jorr se pretvorio u familiara.

Naposlijetku su heroji došli do Dawn Waya malko sjevernije od Vraath Keepa. Podne je odavno prošlo i heroji su odlučili danas baciti scouting, a sutradan operaciju čišćenja. Nevidljivi leteći klerik i sneaky monk su odradili izviđanje. Vidjeli su da je keep poprilično oštećen, ali ne i napušten. Dva druga hobgoblin maraudera naizmjence su patrolirali zidinama, a goblin worg raider je budno pratio okoliš iz jednog od ruševnih towera. Heroji su se vratili do Jorrove kabine na noćenje.

Dan 3:
Heroji su do keepa išli sami istim putem kao jučer, pa im Jorr nije trebao. Odlučili su pokušati neopazice ući u keep s južne strane gdje je jedna sekcija zida bila urušena. Zahvaljujući buci koju proizvode klerik i fighter nisu uspjeli uhvatiti stanovnike (šareno društvo: manticore, minotaur, goblini, wargovi, hobgoblini, leteći firebreathing bugbear!) na spavanju. Bitka je bila napeta i teška, a kao najveći problem pokazao se minotaur koji je jednim udarcem velike sjekire uspio srušiti dvojicu (?!), Hedroxa kojeg je lupio i Jozana koji je bio 10 metara dalje. What sorcery is this?! Nakon što je fighter pao pod minotaurove čizme, ucijenjeni su junaci položili oružje i predali se, a brzi Farrid je pobjegao u šumu, izmaknuo worg riderima i vratio se kod Jorra.
Rezime: fail. A i DM je varao, tj. pravio se da ne zna što znači riječ “line”, tj. crta. Ona za njega očito nije ravna. Debil. Svima je došlo da upale flash igricu i ignoriraju ga. Ali nisu mogli na Internet zbog jednog drugog luđaka u prostoriji.

Dan 4:
Od capturanja nadalje su herojima stavljeni okovi na ruke i noge i gaggani su bačeni u jednu prostorijicu u keepu te cijelo vrijeme promatrani od barem dva hobgoblina. U jednom trenutku je bugbear, očito baja, ispitao Hedroxa (uz mlaćenje od minotaura) i zapravo bio dosta zadovoljan kad je čuo da su zatočeni samo adventureri, a ne nekakva izvidnica Brindolske vojske. Odlučio ih je olakšati za par itema i s ostatkom opreme poslati kod nekakvog Kharna da on odluči što s njima.

Farrid se vratio u Drelin’s Ferry.

Dan 5:
Heroji su bačeni u kola (s rukama iza leđa u okovima učvršćenima u kola) koja su vukli nekakvi omršavjeli konji. U druga kola su stavili njihovu opremu i još kao sol na ranu ključ od okova na vidljivo mjesto, i konvoj se zaputio Dawn Wayom na sjever. Ukupno je u pratnji bilo šest hobgoblina (od toga dva malo “bolja”), po tri na svakim kolima, te usporedo s njima jedan goblin na worgu. Nisu putovali dugo, svega par milja, kad su s desne strane ceste naišli na jednu farmu. Kako nije bila skroz opustošena, hobgoblini su se pomamili i ušli unutra dok je goblin hranio svog worga s nekom mrtvom kravom. Ključ od okova su ostavili na drugim kolima.
Tu su heroji vidjeli priliku. Okovi su bili čvrsti, ali osjetili su da se mogu otrgnuti od trošnog drva samih kola za koje okovi bili pričvršćeni. Jozanu je to prvom pošlo za rukom bez da ga goblin čuje, te je otpuzao do ključeva i uz pomoć njih prvo oslobodio Hedroxa, pa ovaj njega i Charmixa. Dohvatili su oružje iz drugih kola i zatim je Charmix pokušao charmati goblina, no neće on njemu govoriti koga da sluša, i tu je nastao opći metež. Uplašeni neistrenirani konji su dali petama vjetra, što je čak bilo i dobro za heroje budući da su ostali u kolima. Loše je bilo što idu na sjever, no nisu išli dugo. Goblin je strelicama oborio jednog konja i jureća kola su filmski odletjela u zrak i raspala se pored ceste (bez eksplozije, hej, ipak patimo za realizmom). Započela je duga i neizvjesna bitka, teško nadmudrivanje bez armora ali uz pomoć spellova, i heroji su ipak uspjeli pobiti svoje tamničare!

Comments

fruscht

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.