Red Hand of Doom of Doom

Sešn br. 3

Dan 4:
Farid the Monk je navečer stigao u grad s Jorrom. Norri Wistonu je odmah bilo sve jasno čim je čuo/vidio da se od svih adventurera vratio samo Farid. Isplatio mu je njegov dio obećanog novca i odlučio sazvati sjednicu vijeća Drelin’s Ferryja da rasprave o situaciji kako bi lakše odlučili o daljnjim koracima. U duhu uživljenosti u situaciju i brige o svojim kolegama Farid je odmah otišao kod wizarda Sertierena i naručio upgrade svog komada opreme. Wizard ga je primio u taj nešto kasniji sat, jer, hej, there’s always time for profit.

Dan 5:
Farid ga je proveo u Drelin’s Ferryju gdje je čekao da mu Sertieren upgrejda bracerse. Navečer je krenuo na dogovoreno vijeće najutjecajnih građana Drelin’s Ferryja (Norro Wiston, Captain Soranna, Kellin, Delora Zann i Iormel). Građani su bili uplašeni, jer ako ovakvi min-maxeri nisu uspjeli otkloniti prijetnju, tko im onda može pomoći? No, taman prije početka vijeća heroji su se vratili u grad. Ugodno iznenađeni Norro ih je zamolio da prisustvuju sastanku. Nakon što su vođe čule njihovo cmizdr… tj. report, zamolio ih je da pokušaju ponovno, i, naravno, isplatio im ono što je dužan. Ponudio im je još 250gp po glavi da pokušaju ponovno. No, “heroji” nisu bili voljni, pa je vijeće ponudilo pomoć u obliku 4-5 vojnika (od kojih bi jedna bila Soranna) i hrabri heroji su tada pristali jer od ničeg ne rastu muda kao od NPC meatshieldova. Također, zamolio ih je da provjere i sjevernu cestu, Old North Road, jer već preko tjedan dana nijedna karavana nije prošla tim putem do Drelin’s Ferryja. To očigledno nije samo zbog Vraath Keepa, jer bi heroji onda u okolici keepa naišli na poneku karavanu ili barem njezine ostatke.

Dan 6:
U rano poslijepodne, dok su čekali ne-znam-šta, nad gradom se pojavila velika neman s 3 glave, od toga jednom bijelom – zmajevom. Chimera! Obični građani koji su se u tom trenutku zatekli vani su prestravljeno pobjegli u svoje kuće, a heroji su hrabro ostali na livadi. Chimera ih je vidjela i krenula prema njima, no nije se dobro provela. Njezin breath weapon nije bio nešto, i vrlo brzo je dobila puno damagea pa je pokušala pobjeći. No, brzonogi i spretni Farid je skočio na obližnju kuću i strelicom ju dokrajčio. Ako ništa drugo, to će podići moral u gradu! No, Norro je zamolio junake da požure, i odlučio da im ipak ne može dati 5 vojnika pošto ima ovoliko nemani koje prijete Drelin’s Ferryju, nego samo 3 (ali i dalje Sorannu). Heroji su pristali i odmah krenuli prema Jorrovoj kolibi, gdje su i prenoćili.

Dan 7:
Ujutro su krenuli prema keepu, a ovaj put je combat prošao dosta dobro. Neprijatelji su ih rano uočili, ali nakon kratkotrajnog dalokomentnog dobacivanja prepotentni minotaur i bugbear gazda su izašli van. Potcijenili su heroje nakon što su se zadnji put lako obračunali s njima i zaboravili koliku im prednost daju zidine keepa, i to su brzo platili životom. Nekoliko preostalih (hob)goblina je pobjeglo. Heroji su pronašli puno zabilješka na goblinovskom uključujući i jednu mapu Elsir Valea s goblinovskim crtarijama. Nisu je mogli dešifrirati, ali činilo se da pokazuje nekakave pravce kretanja unutar Valea. Sve što su heroji imali reći na to bilo je: fast forward. Ali inače igraju pametno. Što će pogotovo doći do izražaja u slijedećem kombatu. Soranna i vojnici su se vratili u Drelin’s Ferry izvijestiti vođe grada da je Vraath Keep očišćen.

Dan 8:
Prenoćivši u svom keepu (svom zahvaljujući mjenici koju su našli u skrivenom podrumu!), heroji su odlučili krenuti dalje na sjever. U jednom trenutku zapadno od Dawn’s Waya vidjeli su oznaku teritorija Forrest Gianta, ali nisu išli izvidjeti. Naposlijetku su do Skull Gorge bridge-a gdje su vidjeli omanjeg zelenog zmaja (!) i druge stacionirane čuvare – hobgobline, gobline (od kojih su neke prepoznali iz keepa) i hellhoundove. Čuvari mosta ih nisu vidjeli sakrivene u šumi prije čistine koja vodi do mosta, ali heroji su odlučili odmah napasti bez pripreme. Zmajev breath (posebice), ali i hobgoblin strijelci su se pokazali krajnje nezgodnim i controllabilnim. Rezime svega: Charmoslav je poginuo, Jozan skoro, i to samo zato što je zmaj otišao natrag čuvati most, a tupi hobgoblin se kasno sjetio da možda i nije loša ideja lootati leševe. Heroji su se povukli.

View
Sešn br. 2

Nastavak dana 2:
Dogovorili ste s Jorrom da vas vodi manjim i neizloženim putevima pošto je vjerojatnije da će hobgoblinske patrole biti na Dawn Wayu. Krenuli ste odmah, prvo Witch Trailom i onda Old Forrest Roadom. Na tom puteljku uočili ste maksimalno jedan dan stare tragove tri humanoidna creaturea. Nisu se skroz držali puta, činilo se da se dosta žure, i išli su u smjeru Vraath Keepa. Jorr je rekao da ga uopće ne bi čudilo da su hobgoblini zauzeli napušteni Vraath Keep i postavili ga za bazu svoje operacije. Nešto kasnije, odmah uz puteljak, oštrovidni monk uočio je beživotno tijelo jednog hobgoblina, i to jednog od maraudera što je dan ranije pobjegao! Kad su se junaci približili, iz njegovog je tijela eksplodiralo tisuće deminutivnih pincera u jednu masu centipede swarma. Još dva takva swarma izmilila su iz šume i napali naše junake. Farrid je skočio na drvo i gledao predstavu dok je ostatak ekipe riješio monstrume. Jorr se pretvorio u familiara.

Naposlijetku su heroji došli do Dawn Waya malko sjevernije od Vraath Keepa. Podne je odavno prošlo i heroji su odlučili danas baciti scouting, a sutradan operaciju čišćenja. Nevidljivi leteći klerik i sneaky monk su odradili izviđanje. Vidjeli su da je keep poprilično oštećen, ali ne i napušten. Dva druga hobgoblin maraudera naizmjence su patrolirali zidinama, a goblin worg raider je budno pratio okoliš iz jednog od ruševnih towera. Heroji su se vratili do Jorrove kabine na noćenje.

Dan 3:
Heroji su do keepa išli sami istim putem kao jučer, pa im Jorr nije trebao. Odlučili su pokušati neopazice ući u keep s južne strane gdje je jedna sekcija zida bila urušena. Zahvaljujući buci koju proizvode klerik i fighter nisu uspjeli uhvatiti stanovnike (šareno društvo: manticore, minotaur, goblini, wargovi, hobgoblini, leteći firebreathing bugbear!) na spavanju. Bitka je bila napeta i teška, a kao najveći problem pokazao se minotaur koji je jednim udarcem velike sjekire uspio srušiti dvojicu (?!), Hedroxa kojeg je lupio i Jozana koji je bio 10 metara dalje. What sorcery is this?! Nakon što je fighter pao pod minotaurove čizme, ucijenjeni su junaci položili oružje i predali se, a brzi Farrid je pobjegao u šumu, izmaknuo worg riderima i vratio se kod Jorra.
Rezime: fail. A i DM je varao, tj. pravio se da ne zna što znači riječ “line”, tj. crta. Ona za njega očito nije ravna. Debil. Svima je došlo da upale flash igricu i ignoriraju ga. Ali nisu mogli na Internet zbog jednog drugog luđaka u prostoriji.

Dan 4:
Od capturanja nadalje su herojima stavljeni okovi na ruke i noge i gaggani su bačeni u jednu prostorijicu u keepu te cijelo vrijeme promatrani od barem dva hobgoblina. U jednom trenutku je bugbear, očito baja, ispitao Hedroxa (uz mlaćenje od minotaura) i zapravo bio dosta zadovoljan kad je čuo da su zatočeni samo adventureri, a ne nekakva izvidnica Brindolske vojske. Odlučio ih je olakšati za par itema i s ostatkom opreme poslati kod nekakvog Kharna da on odluči što s njima.

Farrid se vratio u Drelin’s Ferry.

Dan 5:
Heroji su bačeni u kola (s rukama iza leđa u okovima učvršćenima u kola) koja su vukli nekakvi omršavjeli konji. U druga kola su stavili njihovu opremu i još kao sol na ranu ključ od okova na vidljivo mjesto, i konvoj se zaputio Dawn Wayom na sjever. Ukupno je u pratnji bilo šest hobgoblina (od toga dva malo “bolja”), po tri na svakim kolima, te usporedo s njima jedan goblin na worgu. Nisu putovali dugo, svega par milja, kad su s desne strane ceste naišli na jednu farmu. Kako nije bila skroz opustošena, hobgoblini su se pomamili i ušli unutra dok je goblin hranio svog worga s nekom mrtvom kravom. Ključ od okova su ostavili na drugim kolima.
Tu su heroji vidjeli priliku. Okovi su bili čvrsti, ali osjetili su da se mogu otrgnuti od trošnog drva samih kola za koje okovi bili pričvršćeni. Jozanu je to prvom pošlo za rukom bez da ga goblin čuje, te je otpuzao do ključeva i uz pomoć njih prvo oslobodio Hedroxa, pa ovaj njega i Charmixa. Dohvatili su oružje iz drugih kola i zatim je Charmix pokušao charmati goblina, no neće on njemu govoriti koga da sluša, i tu je nastao opći metež. Uplašeni neistrenirani konji su dali petama vjetra, što je čak bilo i dobro za heroje budući da su ostali u kolima. Loše je bilo što idu na sjever, no nisu išli dugo. Goblin je strelicama oborio jednog konja i jureća kola su filmski odletjela u zrak i raspala se pored ceste (bez eksplozije, hej, ipak patimo za realizmom). Započela je duga i neizvjesna bitka, teško nadmudrivanje bez armora ali uz pomoć spellova, i heroji su ipak uspjeli pobiti svoje tamničare!

View
Sešn br. 1

Kako je nastao party of Diminishing Largeness?

Sorcerer Charmoslav je došao iz Prossera, gdje ga je u-koljeno-ranjeni-prijevremeno-umirovljeni wizard Sardith uzeo pod svoju zaštitu jer je u njemu preoznao potencijal za magijom. Originalno.

Monk Farid al Issam je došao iz Quedire, iskrcavši se u nekoj od luka daleko na jugoistoku prije nego što je prešao Golden Plainse i došao prvo do Dennovara, a naposlijetku i do Brindola.

Cleric Jozan je, kao i fighter Hedrox, iz Brindola. Jozan je jednu noć sanjao, tj. praktički imao viziju, kako ogromna crvena kandža doslovce trga Elsir Vale sa lica zemlje. Potaknut tim mučnim predosjećajem odlučio je krenuti u Drelin’s Ferry, na sam zapadni gateway Elsir Valea, gdje je kandža prvotno zarila svoje nokte u njegovoj viziji.

U otprilike isto to vrijeme je Charmoslav od svog zaštitnika dobio mapu Vraath Keepa na kojoj je bio označen tajni prolaz u skrivenu podzemnu komoru. Kako je Vraath Keep u Witchwoodu nedaleko na zapad od Drelin’s Ferryja, i kako je Charmoslav prolazio kroz Brindol tražeći suputnike, spojili su se u zajedničkom naumu da istraže i dobiju što više magic itema. Eh, da, našli su se u taverni, naravno.

Elsir Vale je slabo naseljena ravnica. Raštrkane, većinom ljudske naseobine su uglavnom nastale oko Dawn Way, stare ali dobrodržeće dwarfovske ceste koja prolazi kroz srce Valea povezujući naseljenija mjesta na sjeverozapadu (preko Endless Plainsa) sa obalnim područjima koja leže na jugoistoku. U Valeu je vruće i poprilično monotono dok se prolazi kroz nepregledne farme i pokoji manji gradić ili selo.

Dan 1:
Na otprilike 5 milja od Drelin Ferryja, Marauder Attack! Naše junake napalo je 12 “običnih” hobgoblina, 2 hell hounda i dva “bolja” hobgoblina – cleric i spellscourge. Nakon duge, no ne i previše neizvjesne bitke, heroji su prevladali, ali tri hobgoblina je pobjeglo prema Witchwoodu. Hobgoblini su očito bili postavili zasjedu na Dawn Wayu i prije nego što su naletjeli na sebi ravne, uspjeli su ubiti putujućeg trgovca i njezina tri tjelohranitelja te jednog farmera čije su leševe bacili u obližnju napuštenu farmu. Među pronađenim lootom je bio i našim herojima nepoznat holy symbol.

Krajem dana stigli su u Drelin’s Ferry. Na ulazu ih je dočekala straža u obliku četiri humana, od kojih prvi u nizu NPC-ova imunih na Charmoslavove impotentne mađije, sargeant Hersk. Kako se na korištenje magije ne gleda previše pozitivno ako se prčka po nečijem mozgu, nije im dopušten ulazak u grad, jedan stražar je glasno puhnuo u rog (alarm!) usput bježeći dublje u grad. Vrlo brzo do stražarskom je mjesta došlo nekoliko vojnika predvođenih jednom sposobno izgledajućom ženom i jedan aristokrat. Vrlo brzo se ustanovilo da je bila riječ o nesporazumu i da nema potrebe za nasiljem, i u prvi plan je iskočio taj Sean Connery lookalike (slika) i vješto preuzeo glavnu riječ. Predstavio se kao town speaker Norro Wiston, a ženu kao captain Sorannu. Nakon što je čuo da su junaci imali okršaj s hobgoblinima, rekao je da ima poslovni prijedlog za njih o kojem mogu kasnije, nakon što se smire i oporave od puta i bitke.

I tako su otišli do Old Bridge Inn-a, establishmenta kojim upravlja halfling klan po imenu Shadowbanks family. Wiston je došao do inna u dogovoreno vrijeme, ovaj put samo u društvu Soranne, i započeo priču. Rekao je da je Drelin’s Ferry nekoliko dana pod svojevrsnom opsadom, tj. da su hobgoblin raidersi napali okolne farme i putnike po Dawn Wayu. Sa zapada više i nema prometa, a zadnji dan i sa istoka (no taj je problem očito sad riješen zahvaljujući našim junacima). Kako su relativno blizu na zapadu Wyrmsmoke Mountains gdje obitava ta gamad, žitelji ovih područja su se navikli na poneki raid na zabačenije farme, no u ovom slučaju čini se da se veće pleme spustilo u Witchwood i da je moguć napad čak i na sam grad. U svakom slučaju, i blokiranje Dawn Waya pogubno je za trgovinu, a kako su baš kao naručeni stigli ovi adventureri, Wiston ih je zamolio za pomoć. Nekoliko guardsmena je već probalo otići u šumu, ali su ih hobgoblini sasjekli. Kako su naši heroji vođeni pravicom i dobrotom, skoro su odmah pristali pomoći, ali su prvo ipak upitali koliko se to plaća. 500gp po glavi. Wistone, stvarno nisi trebao, oni bi platili tebi za dopuštenje da se očisti to zlo s lica zemlje.

Wiston ih je zamolio da požure, a Soranna im je preporučila da potraže Jorra, šumara koji živi u Witchwoodu, da im bude guide pošto šumu poznaje kao vlastiti džep. Heroji su odlučili krenuti sutradan ujutro, a danas su još obaviti šoping i identifikaciju pronađenog holy symbola. Brother Derny ga je plot-prepoznao kao simbol Tiamata, queen of evil dragons. Heroji su se prisjetili da je tradicionalni hobgoblinski deity Maglubiyet, te da je ista ona ruka koja je u Jozanovoj viziji otrgnula Elsir Vale također simbol Tiamatovog reda, a taj su simbol vidjeli i na oklopima ubijenih hobgoblin maraudera. Mogli su se samo pitati zašto bi neko pleme napustilo generacijsko učenje i okrenulo se Tiamatu…

Dan 2:
Heroji su ujutro krenuli Dawn Wayem i ušli u Witchwood. Nakon 10-ak milja u šumi naišli su na jedan poplavljeni dio šume, Blackwater. Neuspješno ih je pokušala iznenaditi hidra koja je nakon dvije runde shvatila što znači action economy u D&D-u. Malo poslije tog mjesta skrenuli su desno prema Jorru kako ih je uputila Soranna. Nakon nekoliko milja došli su do njegove kolibe koja gleda na Blackwater i sreli Jorra i njegove pse. Iskusni šumar se obradovao kad je čuo da stranci žele počistiti “njegovu” šumu od goblina i pristao biti njihov vodič za 5gp dnevno (10gp ako bude opasno).

View
Timeline

Sešn 1:
Dan1: Marauder Attack, Drelin’s Ferry
Dan2: Blackwater Causeway (Hydra), Jorr’s Cabin

Sešn 2:
Dan2: Old Forrest Road (Centipede Swarms), Vraath Keep (scouting)
Dan3: Vraath Keep (battle)
Dan4: Captured
Dan5: Escape

View
Welcome to your Adventure Log!
A blog for your campaign

Every campaign gets an Adventure Log, a blog for your adventures!

While the wiki is great for organizing your campaign world, it’s not the best way to chronicle your adventures. For that purpose, you need a blog!

The Adventure Log will allow you to chronologically order the happenings of your campaign. It serves as the record of what has passed. After each gaming session, come to the Adventure Log and write up what happened. In time, it will grow into a great story!

Best of all, each Adventure Log post is also a wiki page! You can link back and forth with your wiki, characters, and so forth as you wish.

One final tip: Before you jump in and try to write up the entire history for your campaign, take a deep breath. Rather than spending days writing and getting exhausted, I would suggest writing a quick “Story So Far” with only a summary. Then, get back to gaming! Grow your Adventure Log over time, rather than all at once.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.