Red Hand of Doom of Doom

Sešn br. 3

Dan 4:
Farid the Monk je navečer stigao u grad s Jorrom. Norri Wistonu je odmah bilo sve jasno čim je čuo/vidio da se od svih adventurera vratio samo Farid. Isplatio mu je njegov dio obećanog novca i odlučio sazvati sjednicu vijeća Drelin’s Ferryja da rasprave o situaciji kako bi lakše odlučili o daljnjim koracima. U duhu uživljenosti u situaciju i brige o svojim kolegama Farid je odmah otišao kod wizarda Sertierena i naručio upgrade svog komada opreme. Wizard ga je primio u taj nešto kasniji sat, jer, hej, there’s always time for profit.

Dan 5:
Farid ga je proveo u Drelin’s Ferryju gdje je čekao da mu Sertieren upgrejda bracerse. Navečer je krenuo na dogovoreno vijeće najutjecajnih građana Drelin’s Ferryja (Norro Wiston, Captain Soranna, Kellin, Delora Zann i Iormel). Građani su bili uplašeni, jer ako ovakvi min-maxeri nisu uspjeli otkloniti prijetnju, tko im onda može pomoći? No, taman prije početka vijeća heroji su se vratili u grad. Ugodno iznenađeni Norro ih je zamolio da prisustvuju sastanku. Nakon što su vođe čule njihovo cmizdr… tj. report, zamolio ih je da pokušaju ponovno, i, naravno, isplatio im ono što je dužan. Ponudio im je još 250gp po glavi da pokušaju ponovno. No, “heroji” nisu bili voljni, pa je vijeće ponudilo pomoć u obliku 4-5 vojnika (od kojih bi jedna bila Soranna) i hrabri heroji su tada pristali jer od ničeg ne rastu muda kao od NPC meatshieldova. Također, zamolio ih je da provjere i sjevernu cestu, Old North Road, jer već preko tjedan dana nijedna karavana nije prošla tim putem do Drelin’s Ferryja. To očigledno nije samo zbog Vraath Keepa, jer bi heroji onda u okolici keepa naišli na poneku karavanu ili barem njezine ostatke.

Dan 6:
U rano poslijepodne, dok su čekali ne-znam-šta, nad gradom se pojavila velika neman s 3 glave, od toga jednom bijelom – zmajevom. Chimera! Obični građani koji su se u tom trenutku zatekli vani su prestravljeno pobjegli u svoje kuće, a heroji su hrabro ostali na livadi. Chimera ih je vidjela i krenula prema njima, no nije se dobro provela. Njezin breath weapon nije bio nešto, i vrlo brzo je dobila puno damagea pa je pokušala pobjeći. No, brzonogi i spretni Farid je skočio na obližnju kuću i strelicom ju dokrajčio. Ako ništa drugo, to će podići moral u gradu! No, Norro je zamolio junake da požure, i odlučio da im ipak ne može dati 5 vojnika pošto ima ovoliko nemani koje prijete Drelin’s Ferryju, nego samo 3 (ali i dalje Sorannu). Heroji su pristali i odmah krenuli prema Jorrovoj kolibi, gdje su i prenoćili.

Dan 7:
Ujutro su krenuli prema keepu, a ovaj put je combat prošao dosta dobro. Neprijatelji su ih rano uočili, ali nakon kratkotrajnog dalokomentnog dobacivanja prepotentni minotaur i bugbear gazda su izašli van. Potcijenili su heroje nakon što su se zadnji put lako obračunali s njima i zaboravili koliku im prednost daju zidine keepa, i to su brzo platili životom. Nekoliko preostalih (hob)goblina je pobjeglo. Heroji su pronašli puno zabilješka na goblinovskom uključujući i jednu mapu Elsir Valea s goblinovskim crtarijama. Nisu je mogli dešifrirati, ali činilo se da pokazuje nekakave pravce kretanja unutar Valea. Sve što su heroji imali reći na to bilo je: fast forward. Ali inače igraju pametno. Što će pogotovo doći do izražaja u slijedećem kombatu. Soranna i vojnici su se vratili u Drelin’s Ferry izvijestiti vođe grada da je Vraath Keep očišćen.

Dan 8:
Prenoćivši u svom keepu (svom zahvaljujući mjenici koju su našli u skrivenom podrumu!), heroji su odlučili krenuti dalje na sjever. U jednom trenutku zapadno od Dawn’s Waya vidjeli su oznaku teritorija Forrest Gianta, ali nisu išli izvidjeti. Naposlijetku su do Skull Gorge bridge-a gdje su vidjeli omanjeg zelenog zmaja (!) i druge stacionirane čuvare – hobgobline, gobline (od kojih su neke prepoznali iz keepa) i hellhoundove. Čuvari mosta ih nisu vidjeli sakrivene u šumi prije čistine koja vodi do mosta, ali heroji su odlučili odmah napasti bez pripreme. Zmajev breath (posebice), ali i hobgoblin strijelci su se pokazali krajnje nezgodnim i controllabilnim. Rezime svega: Charmoslav je poginuo, Jozan skoro, i to samo zato što je zmaj otišao natrag čuvati most, a tupi hobgoblin se kasno sjetio da možda i nije loša ideja lootati leševe. Heroji su se povukli.

Comments

fruscht

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.