Red Hand of Doom of Doom

Sešn br. 1

Kako je nastao party of Diminishing Largeness?

Sorcerer Charmoslav je došao iz Prossera, gdje ga je u-koljeno-ranjeni-prijevremeno-umirovljeni wizard Sardith uzeo pod svoju zaštitu jer je u njemu preoznao potencijal za magijom. Originalno.

Monk Farid al Issam je došao iz Quedire, iskrcavši se u nekoj od luka daleko na jugoistoku prije nego što je prešao Golden Plainse i došao prvo do Dennovara, a naposlijetku i do Brindola.

Cleric Jozan je, kao i fighter Hedrox, iz Brindola. Jozan je jednu noć sanjao, tj. praktički imao viziju, kako ogromna crvena kandža doslovce trga Elsir Vale sa lica zemlje. Potaknut tim mučnim predosjećajem odlučio je krenuti u Drelin’s Ferry, na sam zapadni gateway Elsir Valea, gdje je kandža prvotno zarila svoje nokte u njegovoj viziji.

U otprilike isto to vrijeme je Charmoslav od svog zaštitnika dobio mapu Vraath Keepa na kojoj je bio označen tajni prolaz u skrivenu podzemnu komoru. Kako je Vraath Keep u Witchwoodu nedaleko na zapad od Drelin’s Ferryja, i kako je Charmoslav prolazio kroz Brindol tražeći suputnike, spojili su se u zajedničkom naumu da istraže i dobiju što više magic itema. Eh, da, našli su se u taverni, naravno.

Elsir Vale je slabo naseljena ravnica. Raštrkane, većinom ljudske naseobine su uglavnom nastale oko Dawn Way, stare ali dobrodržeće dwarfovske ceste koja prolazi kroz srce Valea povezujući naseljenija mjesta na sjeverozapadu (preko Endless Plainsa) sa obalnim područjima koja leže na jugoistoku. U Valeu je vruće i poprilično monotono dok se prolazi kroz nepregledne farme i pokoji manji gradić ili selo.

Dan 1:
Na otprilike 5 milja od Drelin Ferryja, Marauder Attack! Naše junake napalo je 12 “običnih” hobgoblina, 2 hell hounda i dva “bolja” hobgoblina – cleric i spellscourge. Nakon duge, no ne i previše neizvjesne bitke, heroji su prevladali, ali tri hobgoblina je pobjeglo prema Witchwoodu. Hobgoblini su očito bili postavili zasjedu na Dawn Wayu i prije nego što su naletjeli na sebi ravne, uspjeli su ubiti putujućeg trgovca i njezina tri tjelohranitelja te jednog farmera čije su leševe bacili u obližnju napuštenu farmu. Među pronađenim lootom je bio i našim herojima nepoznat holy symbol.

Krajem dana stigli su u Drelin’s Ferry. Na ulazu ih je dočekala straža u obliku četiri humana, od kojih prvi u nizu NPC-ova imunih na Charmoslavove impotentne mađije, sargeant Hersk. Kako se na korištenje magije ne gleda previše pozitivno ako se prčka po nečijem mozgu, nije im dopušten ulazak u grad, jedan stražar je glasno puhnuo u rog (alarm!) usput bježeći dublje u grad. Vrlo brzo do stražarskom je mjesta došlo nekoliko vojnika predvođenih jednom sposobno izgledajućom ženom i jedan aristokrat. Vrlo brzo se ustanovilo da je bila riječ o nesporazumu i da nema potrebe za nasiljem, i u prvi plan je iskočio taj Sean Connery lookalike (slika) i vješto preuzeo glavnu riječ. Predstavio se kao town speaker Norro Wiston, a ženu kao captain Sorannu. Nakon što je čuo da su junaci imali okršaj s hobgoblinima, rekao je da ima poslovni prijedlog za njih o kojem mogu kasnije, nakon što se smire i oporave od puta i bitke.

I tako su otišli do Old Bridge Inn-a, establishmenta kojim upravlja halfling klan po imenu Shadowbanks family. Wiston je došao do inna u dogovoreno vrijeme, ovaj put samo u društvu Soranne, i započeo priču. Rekao je da je Drelin’s Ferry nekoliko dana pod svojevrsnom opsadom, tj. da su hobgoblin raidersi napali okolne farme i putnike po Dawn Wayu. Sa zapada više i nema prometa, a zadnji dan i sa istoka (no taj je problem očito sad riješen zahvaljujući našim junacima). Kako su relativno blizu na zapadu Wyrmsmoke Mountains gdje obitava ta gamad, žitelji ovih područja su se navikli na poneki raid na zabačenije farme, no u ovom slučaju čini se da se veće pleme spustilo u Witchwood i da je moguć napad čak i na sam grad. U svakom slučaju, i blokiranje Dawn Waya pogubno je za trgovinu, a kako su baš kao naručeni stigli ovi adventureri, Wiston ih je zamolio za pomoć. Nekoliko guardsmena je već probalo otići u šumu, ali su ih hobgoblini sasjekli. Kako su naši heroji vođeni pravicom i dobrotom, skoro su odmah pristali pomoći, ali su prvo ipak upitali koliko se to plaća. 500gp po glavi. Wistone, stvarno nisi trebao, oni bi platili tebi za dopuštenje da se očisti to zlo s lica zemlje.

Wiston ih je zamolio da požure, a Soranna im je preporučila da potraže Jorra, šumara koji živi u Witchwoodu, da im bude guide pošto šumu poznaje kao vlastiti džep. Heroji su odlučili krenuti sutradan ujutro, a danas su još obaviti šoping i identifikaciju pronađenog holy symbola. Brother Derny ga je plot-prepoznao kao simbol Tiamata, queen of evil dragons. Heroji su se prisjetili da je tradicionalni hobgoblinski deity Maglubiyet, te da je ista ona ruka koja je u Jozanovoj viziji otrgnula Elsir Vale također simbol Tiamatovog reda, a taj su simbol vidjeli i na oklopima ubijenih hobgoblin maraudera. Mogli su se samo pitati zašto bi neko pleme napustilo generacijsko učenje i okrenulo se Tiamatu…

Dan 2:
Heroji su ujutro krenuli Dawn Wayem i ušli u Witchwood. Nakon 10-ak milja u šumi naišli su na jedan poplavljeni dio šume, Blackwater. Neuspješno ih je pokušala iznenaditi hidra koja je nakon dvije runde shvatila što znači action economy u D&D-u. Malo poslije tog mjesta skrenuli su desno prema Jorru kako ih je uputila Soranna. Nakon nekoliko milja došli su do njegove kolibe koja gleda na Blackwater i sreli Jorra i njegove pse. Iskusni šumar se obradovao kad je čuo da stranci žele počistiti “njegovu” šumu od goblina i pristao biti njihov vodič za 5gp dnevno (10gp ako bude opasno).

Comments

Da popravit cemo…tako da cemo dobiti puuuuno magicnih stvari…i zlatnika…nakon sto sa tvojim bijednim monstercicima obrisemo pod…muhahahahaha

Sešn br. 1
fruscht

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.